דלג לתוכן מרכזי

מדריך להכנת זר מתוק


אין ספק, כי זר מתוק הוא מתנה נפלאה. כל אחד מאיתנו ישמח לקבל זר צבעוני משוקולד: מפואר, אסתטי וטעים. את הזר המתוק ניתן לקנות מוכן – כך תוכלו ליהנות ללא כל מאמץ מזר שוקולד משובח ומעוצב בצורה מקצועית ומשולמת. אך אם תרצו לחסוך כסף ואם אינכם עצלנים, תוכלו להכין זר מתוק תל אביב לתפארת בכוחות עצמכם ובהשקעת זמן ומאמץ לא רבים מדי.


מדריך קצר להכנת זרי שוקולד:


המוצרים:


פרליני שוקולד איכותיים בטעמים שונים: קפה, קוקוס, לקרים או כל פרלין טעים אחר.
נייר עטיפה מעוצב מרקמה או כל נייר צבעוני אחר, הכול בהתאם לזר אותו אתם מעוניינים לעצב.
אגרטל, קופסה, סלסלה או כלי אחסון אחר.
ספוג לסידור פרחים .
שיפוד מעץ או כל מקל אחר שישמש כגבעול לפרח השוקולד.
נייר דבק שקוף.
מספריים.
נייר צלופן או נייר עטיפה אחר.
סרטים צבעוניים.
אופן ההכנה:


1. כשלב ראשון עליכם לבחור בסיס לסידור זר שוקולד . כבסיס יכול לשמש כמעט כל כלי או כל חומר: אגרטל זכוכית או אגרטל חרס, תבנית מעוצבת, קערת עץ או אפילו קופסת קרטון מיוחדת ויפה, שניתן להשיג היום כמעט בכל חנות למוצרי נוי;


2. עתה עליכם להכין ספוג שישמש לסידור פרחי השוקולד, ממש כמו בסידור פרחים רגיל. הספוג צריך להיות רחב בכמה מילימטרים מכלי האחסון כדי שייווצר מעט לחץ בעת הכנסתו לכלי;


3. השלב השלישי הוא שלב השוקולדים – בחרו את השוקולדים או הפרלינים (אם תרצו תוכלו להוסיף סוכריות ומסטיקים צבעוניים), המתאימים לדעתכם לזר, לטעמו האישי של האדם לו הוא מיועד או לאירוע המיוחד. בחרו בשוקולד בעל מרקם קשה מספיק, כדי שישמור על צורתו גם בעת החדרת הגבעול אליו;


4. הגבעול של זר השוקולד יכול להיות שיפוד או כל מקל אחר, לבחירתכם;


5. את השוקולדים שימרו בטמפרטורת החדר ולא במקרר כדי שתוכלו להחדיר אליהם את השיפוד ללא מאמץ רב מדי ובלי ישברו חלילה;


6. עתה גזרו מנייר רקמה חגיגי או מכל נייר צבעוני אחר וגמיש שתבחרו, ריבועים בגודל של 10 סנטימטר על 10 סנטימטר. ניתן לשנות את צורת פיסות הנייר הגזורות או את גודלן בהתאם לטעמכם, אך עליכם לזכור כי הן צריכות להכיל את השוקולדים ולהתאים לגודלם. נעצו את השיפוד בדיוק במרכז הנייר והשחילו אותו עד סוף השיפוד;


7. את עלה הכותרת שיצרתם עליכם לסובב סביב השיפוד ולהדביקו בנייר דבק במקום החיבור לשיפוד. עתה יש לכם גבעול ועלה כותרת שיעטוף את השוקולד;


8. את השוקולד נעצו בקצה השיפוד וסגרו מסביבו את עלה הכותרת באמצעות סרט צבעוני, נייר דבק או בכל דרך אסתטית אחרת שתבחרו. חיזרו על פעולה זו גם עם הפרלינים האחרים ונעצו גם את הסוכריות או המסטיקים על שיפודים משלהם;


9. את אוסף הפרחים שיצרתם עד כה, נעצו בספוג שבתוך כלי האחסון בכל דרך עיצוב הנראת לכם חגיגית ומתאימה;


10. את הספוג בתוך כלי האחסון כסו באמצעות נייר צבעוני כלשהו;


11. ולבסוף, את זר מתוק המוכן ניתן לארוז בנייר צלופן שקוף וגם להוסיף סרט בקשירת פרפר.


חשוב לציין, כי את הזר המתוק ניתן לעצב ולשפר כיד הדמיון הטובה עליכם.